24.9. Virkkauksen perusteet

Langan/materiaalin merkitys

Perussilmukat ja silmukoiden merkit

Ympyrän (spiraali/tasakerrokset) ja neliön virkkaaminen 

Kukan virkkaminen

Mukaan: koukkuja, villalankoja

Linkkejä: 
Virkkauksen perussilmukat (Coats opti crafts)

Kotona mietittäväksi: 23.11. Lauantai - kirjaston käsityöpäivä. Mitä tapahtumassa voisimme tehdä? Ja miten saadaan muut kävijät mukaan? Laita oma ideasi kommenttina, kiitokset!
Esille tulleita ideoita: leikataan kudetta t-paidoista ja virkataan ne riippukeinoksi tms. Yhteinen vapaavirkkaus esim. villalangoista, jota useampikin tekijä voi virkata yhtäaikaa, mikä teema?


2 kommenttia:

  1. Moikka! Jouduin tänään jäämään kotiin lasten vuoksi, mutta virkattu on ilta ahkerasti = ). Mä oon nyt ihan hurahtanut tähän virkkausjuttuun! Tuosta kirjastosta tuli mieleen esim. katosta/seinillä roikkuvat köynnökset joihin ihmiset saisivat tehdä kukkia/perhosia/ lehtiä jne. opastusta saisi paikanpäältä. Ja valmiit kukkaisköynnökset voisi lahjoittaa jonnekin.

    VastaaPoista
  2. Tuo Tytin idea on tosi hauska. Mietin vielä, että voisiko virkkauksen tehdä jotenkin vuorovaikutteiseksi tai ikäänkuin vuoropuheluksi: jos olisi virkattu vaikka kaksi palasta (eri ihmiset, eri työt) jotka voitaisiin yhdistää, vaikka kaksi erilaista perhosen puoliskoa tms. joista saisi hienoja yhdistelmiä kun niitä olisi paljon... olisiko mitään itua?
    Oona

    VastaaPoista